Performance en lezingen tijdens expositie HEKS!

Op de goedbezochte zondagmiddag bijeenkomst op 4 september presenteerde Artphy om 15:00 uur een spannende performance door Rose Akras en Flávia Pinheiro!.

Na een korte pauze verhaalde filoloog Sándor Chardonnens ‘Over heksen en toveren’. Historicus Albert Buursma dook het verleden in met ‘Toverijvervolgingen in Westerwolde’. De bezoekers hingen aan hun lippen…

Op 18 september volgde de 2e middag met weer een indrukwekkende performance van Rose Akras en Flávia Pinheiro!! Om gebiologeerd naar te kijken..

Na de pauze volgde de inleiding van filosoof Marsha Bruinen met de titel ‘MeToo gehistoriseerd’.

Sociaal psycholoog Susanne Täuber betoogde over: ‘De heks en de beul, dat zijn we allebei’.

Na afloop van beide bijeenkomsten was het aangenaam verpozen met een drankje, binnen of in de zonovergoten Artphy parktuin. Veel bezoekers maakten gebruik van de gelegenheid om de Heks! expositie en de tuin te bekijken!

En: Voor beide middagen nodigen we de drie (geestelijke) leiders van de kerken en gemeente Westerwolde uit om samen de rehabilitatie van de heksen te bespreken. 

Een mooi artikel over het heksenproject van de hand van Joep van Ruiten verscheen op 30 augustus in het Dagblad van het Noorden.

Het boek ‘Heks!’ uitgegeven door Artphy vindt gretig aftrek, u kunt het aanschaffen op deze middag.

Of wilt u het boek bestellen en laten bezorgen, neemt u dan even contact op via info@artphy.nl?