Tentoonstelling ‘Oh my shivering scenery’

04.07.2020 – 16.08.2020

De subtitel van deze 3 mans expositie is I am more a hill guy than a valley guy, but I do like me a good valley from time to time.

Ide Andre, Mischa Doorenweerd en Jonathan van Doornum gaan een uitdagende tentoonstelling maken!
In Oh my shivering scenery! wordt de ruimte benaderd als een landschap. Een landschap waar het werk van de kunstenaars samenkomt en aanwezig is. Het maken van een tentoonstelling bij Artphy biedt mogelijkheden zoals je die niet snel elders tegenkomt. Het is bepaald geen White Cube. De afmetingen zijn enorm en de ligging is bijzonder landelijk. Naast de plek en de omgeving is in deze tentoonstelling de onderlinge samenwerking erg belangrijk. De deelnemende kunstenaars zijn drie heel verschillende makers. Dit uit zich in verschillende kunstvormen, maar ze delen dezelfde tijdsgeest en bovenal dezelfde open visie op hun praktijk en interesses.
Een werkaspect dat de makers gemeen hebben, is het willen handelen zonder dit direct te duiden. Je kunt dit zien als een ritueel of gebruik. Juist in een landelijk gebied waar Artphy in gelegen is ontstaat hierdoor een aansluiting met de landelijke omgeving.
Naast diverse fysieke objecten zullen de kunstenaars speciaal voor Oh my shivering scenery ook een videowerk maken. Hiermee wordt het handschrift van de drie makers verenigd. Dit is de link naar de video.