Project Schrijfwedstrijd Toekomstig Westerwolde

15.11.2018 – 01.06.2019

Hoe zie jij de toekomst van (Noord-) Nederland? Kun je wetenschappelijke voorspellingen vertalen naar fictie? Ben jij de auteur die een spannend realistisch sciencefictionverhaal schrijft over de toekomst van Westerwolde?

Wie weet sta je dan aan de basis van een nieuw subgenre: regioSF.

Stichting Artphy organiseert in samenwerking met gemeentes Westerwolde en Stadskanaal, provincie Groningen, Reer-Art en Lindeboom Concepten de schrijfwedstrijd Toekomstig Westerwolde. De hoofdprijs is publicatie in de bundel Toekomstig Westerwolde (gage: 200 euro), die op 1 juni 2019 op locatie gepresenteerd gaat worden. De bundel zal bestaan uit een aantal essays met toekomstvisies over Westerwolde, landbouw, klimaatverandering, water- en landschapsbeheer en een zestal sciencefictionverhalen, waarvan het winnende verhaal van deze schrijfwedstrijd er een is.

Deze wedstrijd is ook terug te vinden op www.schrijvenonline.org.