Expositie ‘Ars Intelligentia’

Van 2 maart tot en met 7 april brengt Artphy deze expositie over een zeer actueel onderwerp. De lezingen op 24 maart werden goed bezocht, klik hier voor de beschrijving en een foto…

Wat kan kunstmatige intelligentie (AI) en vooral generatieve AI betekenen voor beeld, tekst, vorm, video, geluid? In deze tentoonstelling toont Artphy dit jaar voor de 1ste keer de verschillende verschijningsvormen van kunstmatige intelligentie in de kunst: Ars Intelligentia.

Kunstenaars onderzoeken de mogelijkheden van dit nieuwe instrument. Hoe het de grenzen van de realiteit vervagen: wat is echt, en wat is nep? Is de kunstenaar de mens, of de machine? Aan de andere kant kunnen de kunsten deze nieuwe werkelijkheid onderzoeken en zichtbaar maken, en hun licht laten schijnen op de eeuw van AI.

Dit zijn de kunstenaars die in Artphy exposeren:

Klik hier, dan kun je tentoonstellingsboekje inkijken!

Deze expositie is de eerste van een reeks over de rol van kunstmatige intelligentie in de kunsten en de ontwikkelingen daarvan.

Afbeeldingen gemaakt met DALL-E: Prompts door Maro Pebo & Roland van Dierendonck, de curator van deze expositie.

We hebben uit de inzendingen op de prijsvraag een aantal werken geselecteerd die ook te zien zullen zijn tijdens de expositie.