Expositie ‘Verteerbaar’: Lezingen en performance #1

Kunstwerk van Nicole Spit eXtra Resiliente veldboon??

Artphy presenteert:

Zondag 17 September om 15:00 uur
Twee lezingen en een performance:

  • Een lezing van Prof. Dr. Michel Haring, hij schreef voor het boek ‘Verteerbaar’ een essay met de titel ‘Ik wil geen DNA in mijn sla’. Hij staat stil bij moderne plantenveredeling, gentechnologie en het doel ons voedselsysteem in balans te brengen en duurzaam te maken. 
  • De lezing van Prof. Dr. Gerjan Navis, heeft als titel: ‘Je gaat het pas zien als je het doorhebt’. De eiwittransitie is te belangrijk om aan de deskundigen over te laten. Zij geeft ons een klein inkijkje in wat deskundigen EN niet-deskundigen ons kunnen leren over voeding, gezondheid, en verandering. 
  • Kunstenaar Danielle van Vree voert – na de pauze – een performance met de titel ‘Grond Houding’ uit in het Artphy paviljoen ‘Performing Space’. Ze ging o.a. met bodemfilosoof Maarten Meijer in gesprek over de verandering van onze relatie tot de grond en de betekenis daarvan op ons mens-zijn. Zijn we ontgrond en de verbinding met de bodem onder onze voeten kwijtgeraakt? Hoe komen we weer in verbinding met wat ons draagt? Onze omgang met de bodem kan volgens Danielle meehelpen aan de verteerbaarheid van de wereldwijd benodigde stap naar meer plantaardige eiwitten. In de performance onderzoekt zij samen met de toeschouwer haar houding tot de grond. Hier vind je meer informatie, die in het kader van de crowdfunding actie was gepubliceerd..
Paviljoen ‘Performing Space’ voor de performance ‘Grond Houding’ door Danielle van Vree. Foto Danielle.

Om en nabij vijf uur ronden we af en is er gelegenheid om na te praten en de expositie te bezichtigen.                                De entree bedraagt €15 (10 euro voor donateurs) inclusief de drankjes. 

Aanmelden wordt op prijs gesteld, via info@artphy.nl.