Paviljoen ‘Performing Space’

De crowdfunding actie om de aanschaf van het paviljoen mogelijk te maken is afgesloten, met succes, 85% gehaald! Dank aan alle bijdragers. Hier kun je er meer over lezen… Een ieder die heeft bijgedragen krijgt van ons nog een persoonlijk bericht.

Het paviljoenPerforming Space is door Danielle van Vree en Aart Jilesen ontwikkeld. Het is een ruimte die uitnodigt tot ontmoetingen waarin de relatie van de mens tot zijn omgeving en de ander wordt bevraagd. Performing Space staat voor twee dingen: het is de ruimte waarin je optreedt maar ook letterlijk de optredende ruimte. 

​Het paviljoen is een open constructie die refereert aan verschillende functies, maar de ruimte niet definieert. Door verschillende toevoegingen, zoals schuifpanelen en -ramen, kan de ruimte transformeren van een gesloten ruimte naar een open ruimte, waar de buitenwereld zich niet of geleidelijk ontvouwt.

Het paviljoen staat op een prachtige plek, met rondom uitzicht op de grote tuin van Artphy, met vele bijzondere bomen en de natuurlijke vijver. Grenzend aan de meanderende Ruiten Aa.

De aanschaf van het paviljoen is gerelateerd aan de expositie Verteerbaar. Tijdens deze expositie heeft Danielle meerdere performances ‘Grond Houding’ gegeven over het belang van een gezonde bodem voor o.a. peulvruchten in relatie met de eiwittransitie.