Meer informatie over de kunstenaars:
Esther de Graaf (1984) -website- meer…
Esther’s fragiele constructies zijn op eenzelfde manier gerangschikt als takken op de bodem van een door storm geteisterd woud. Het heeft er alle schijn van door spontaniteit en toeval geordend te zijn, maar het subtiele, sensitieve werk is met zichtbaar plezier en zorg gearrangeerd. Eenvoudige materialen zoals karton, aluminiumfolie en ijzerdraad zorgen niet alleen voor herkenbaarheid, maar stellen Esther ook in staat op een efficiĆ«nte manier een maximale ruimtelijkheid in haar werk te tonen. Dit resulteert in beelden die zo licht zijn dat ze haast lijken te zweven, zonder dat zij kwetsbaar of ongrijpbaar worden. Integendeel, Esther’s werk is eigenzinnig, trefzeker en nodigt uit een primaire, zintuiglijke beleving, waarbij vooral de verbeelding wordt uitgedaagd die niet direct in woorden te vangen is.
Jimi Kleinbruinink (1987) -website- meer…
Welke ingreep Jimi dan ook met zijn werk maakt, het ruimtelijk effect is nooit massief of statisch. Hoewel hij naast driedimensionale installaties ook vaste sculpturen maakt, wekken deze bovenal de indruk gewichtloos te zijn, als sterren en planeten in een oneindig universum van gips, hout, bouwmaterialen en gevonden voorwerpen. Tegelijkertijd verhouden Jimi’s kleurige assemblages zich ontegenzeggelijk tot onze eigen fysieke aanwezigheid, doordat het direct in de wereld staat en zich daartoe verhoudt. Ga je er omheen, overheen of onderdoor? En waar houdt het werk en de ruimte eromheen eigenlijk op? Het antwoord ligt ergens verscholen tussen massa en licht, banaliteit en sierlijkheid, atoom en heelal.
Sjimmie Veenhuis (1984) -website- meer…
Sjimmie maakt installaties waarin hij alledaagse materialen in hun oorspronkelijke vorm een transformatie laat ondergaan. Deze herinterpretatie gebeurt niet alleen op formalistisch vlak doordat herkenbare eigenschappen van het materiaal een compleet nieuw beeld afdwingen, maar ook op inhoudelijk niveau als gevolg van de vervreemdende samenvoeging van bestaande verschijningsvormen met een sterke communicatieve waarde. Naast afzettape zijn ook reeksen lichtschakelaars, videobanden en verpakkingen van levensmiddelen aan deze metamorfose onderworpen. Met gevoel voor symmetrie en ritme bieden Sjimmies gelaagde werken een reflectie op de vanzelfsprekendheid van bestaande aspecten uit onze directe omgeving en leefwereld. Doordat fysieke bouwstenen ervan in tact zijn gelaten, resoneert hun primaire functionaliteit zelfs door tot in de ruimte waarin het werk zich begeeft.
Sven ten Berge (1987) -website- meer…
Een wezenlijk onderdeel van menszijn is het opzoeken van veilige ruimten om te gedenken, te bidden en te vieren. Door middel van zijn monumentale installaties bevraagt Sven de hedendaagse rol van religie en individualiteit. Hij kiest ervoor uit hout, touw en tape zijn eigen architectuur voor betekenisgeving op te richten. De basale, houten constructies doen denken aan gewelven, het ritmische lijnenspel van touw aan pilaren. Toegang tot het gebouw geschiedt echter enkel door verbeeldingskracht, want ondanks de ruimtelijkheid van het werk kun je het als beschouwer niet betreden. Sven verankert fysieke constructies aan platte werken van tape, en vice versa. Door die werkwijze wordt een ruimtelijke voorstelling opeens heel vlak, en krijgt een 2D-voorstelling diepte door de ruimtewerking van de constructie.
Wim Warrink (1983) -website- meer…
Als een ruimte een door grenzen bepaalde plaats is, dan is Wim de kunstenaar die deze grenzen met verf durft te beschieten. Zijn mechanische installaties, vaak apparaten met onduidelijke bestemming, nemen duidelijk fysieke ruimte in en maken die tot hun speelveld. Wim wendt zijn onderzoekende houding en uithoudingsvermogen aan om zijn denken een fysieke uitingsvorm te geven. Toch vormt de plek waarin zijn sculpturen en installaties worden getoond een belangrijke functie. Met de nieuwsgierigheid van een wetenschapper en de praktische inslag van een bouwer voert hij met zijn sculpturen hierin beeldende experimenten uit. Het in werking stellen van het ingebouwde mechaniek, of deze nou met diesel of touwen wordt voortgedreven, is voor Wim een performatieve handeling. Niet alleen om een bepaalde ruimte weer in balans te krijgen, maar ook om denken en doen met elkaar te versmelten.
Stoere materialen voor een stoer kunstwerk..

Het eerste werk in de tuin van Artphy ('Vertex') door Sjimmie Veenhuis (Foto Hans Banus)

Vele draden maken dit kunstwerk van Sven…

Esther's werk , fragiel op rauw beton geplaatst

Wim Warrink: mechanische verfschiet installatie (Foto Hans Banus)

Detail van werk van Jimi Kleinbruinink (Foto Hans Banus)
