Lezingen en een kunstwandeling!

Geïnspireerd op het thema ‘CHOW’ ofwel CHanging Order of the World hebben we drie sprekers en een muzikant uitgenodigd:  

  • Rik van Gijn, linguist en universitair hoofddocent neemt ons mee in het onderzoek dat op de universiteit van Leiden loopt naar het verdwijnen van duizenden talen en culturen in o.a. Zuid-Amerika.
  • Christophe Brochard is bioloog en natuurfotograaf. Hij vertelt, en laat ons binnen en buiten zien hoe het staat met de veranderingen in de biodiversiteit dichtbij en ver weg van Artphy. Hierbij speelt het veenbesblauwtje een hoofdrol…
  • Floris van den Berg, filosoof en universitair docent aan de universiteit van Utrecht geeft een filosofische blik op veranderingen in de toekomst.
  • De middag wordt muzikaal opgeluisterd door de gitarist Tjeerd Folmer.

Aanvang van de lezingenmiddag: 30 juni 15:00. Met natuurlijk gelegenheid om de expositie binnen en buiten te bewonderen. De entree is €10, en aanmelden via info@artphy.nl stellen we op prijs!

Kés Aerts begeleidt de kunstwandelingen: de burcht in Wedde, het feeërieke landschap en de verbinding met de kunst staan centraal. Na afloop is de bezichtiging van de expo, met toelichting door Kés.. Op 29 juni, start 9:30. Meer info en aanmelden graag via kesaerts@gmail.com.

Op 14 juli is de afsluiting van deze expo.