Spreiden moet!!

==update 22 januari ==

Onze actie heeft – zo denken/hopen we wel een beetje – bijgedragen aan het doel: Het goedkeuren van de Spreidingswet in de 1e kamer! Nu kijken hoe de implementatie verloopt.

== Update van 17 januari == De manifestatie ‘Spreiden moet’ van afgelopen maandag is voorbij – Westerwolders en medestanders uit het land verzamelden, regen, sneeuw en kou trotserend in Den Haag op het Lange Voorhout bij de 1e kamer. Met grote bigbags, symbool voor de manier waarop vluchtelingen met hun hebben en houden heen en weer gesleept worden.

Op de foto (een deel van) de deelnemers met bigbags.

Zoals het er nu uitziet wordt de spreidingswet volgende week aangenomen!

Financieel bijdragen? Rekening nl08trio0338646779 t.n.v. Stichting Artphy, onder vermelding van ‘Spreiden moet!’ De opbrengst, na aftrek van de kosten, komt ten goede van Vluchtelingenwerk Nederland.

Oorspronkelijke tekst

We – vele bewoners van Westerwolde – zijn heel verdrietig en boos. 

Samen met de bestuurders in (Oost)Groningen voelen we ons door de landelijke politiek in de steek gelaten, daarom onze hartenkreet.

Op 15 en 16 januari staat er een cruciale beslissing op de agenda van de 1e Kamer: de goedkeuring van de Spreidingswet.

Als bewoners van Westerwolde/Groningen, willen wij een krachtig signaal afgeven. Het is tijd voor een duurzame oplossing in Ter Apel, mededogen met de vluchtelingen en voor landelijke eenheid.

Wij symboliseren de situatie door op 15 januari vanaf 10 uur bij de ingang van de 1e Kamer te ‘posten’ met grote shoppers, in de volksmond ’turkentassen’ genoemd. Ze worden door vele vluchtelingen gebruikt. Het schrijnende beeld van vluchtelingen met dergelijke bagage, met daarin weinige bezittingen, slepend van plek naar plek, staat op ons aller netvlies.

Het doel van de manifestatie is om vluchtelingen en bewoners in Ter Apel, de medewerkers van het aanmeldcentrum en de lokale/regionale  bestuurders een hart onder de riem te steken. We hopen met onze actie, de laatste druppel te zijn om enkele Kamerleden te overtuigen van het belang van de Spreidingswet.

Meedoen? Je kunt je aanmelden via info@artphy.nl of voor meer informatie bellen met Jan Willem Kok (0653236241) of Janke Westra (0636310240) Via email: stuur je gegevens naar info@artphy.nl en geef aan of je met eigen vervoer gaat, of wilt carpoolen. Tassen kun je (na afspraak) ophalen bij Artphy, Kempkebosweg 2/4 9591VG Wessinghuizen.

In dit document vind je de laatste instructies en aanwijzingen voor de manifestatie: instructies van 13-01-18:00.