Kunstzonnedak Artphy

We verwachten een groot kunstwerk rijker te worden. Het dak van Artphy wordt aan de zuidzijde voorzien van zonnepanelen, naar een ontwerp van de bekende kunstenaar Jan van der Ploeg uit Amsterdam. Het wordt ook een heel bijzonder duurzaam kunstwerk, want het gaat bestaan uit zonnepanelen van zeker twee kleuren. Helaas kan het dak om elektrotechnische redenen niet helemaal vol gelegd worden. Jammer, maar ook een kans om het dak aan te vullen met kleurrijke kunststofplaten van dezelfde afmetingen. En voor Jan de gelegenheid om er een kunstwerk van te maken.
Naast dat het duurzaam is, heeft het initiatief ook een sociaalmaatschappelijke functie gekregen door de samenwerking met de regionale energiecoöperatie Stuw (Stroom uit Westerwolde). De coöperatie Stuw wordt de eigenaar en investeerder van de ongeveer 200 zonnepanelen. Zo wordt Stuw geholpen met de ontwikkeling van groene stroom voor een lokale duurzame leefomgeving. En we kunnen allen meeprofiteren door mee te doen met de investering. Met de aanschaf van participaties (100 euro per stuk) ontvangt u 15 jaar lang 4% rente. Een unieke kans voor ons allen om duurzaam, groen te investeren! Meer weten? Kijk op de website van Stuw!