Tentoonstelling After nature

08.08.2021 03.10.2021

Artphy en Noorderlicht presenteren ‘After Nature’. De tentoonstelling kijkt naar hoe in ons huidige tijdperk het onderscheid tussen natuur en technologie, en tussen ons en onze (natuurlijke) omgeving steeds verder vervaagt. De kunstenaars in de expositie zetten technologie in om nieuwe natuur te maken of gebruiken technologie als lens om naar het landschap te kijken. ‘After Nature’ gaat over het (her)kijken naar die natuur en naar de problematiek rondom het Antropoceen, het tijdperk waarin we leven en waarin de impact van de mens op de aarde onomkeerbaar is. Wat komt er na die natuur als symbool voor onschuld en romantiek. En wat voor nieuwe natuur komt hiervoor in de plaats? Jan Robert Leegte, Evan Roth, Jacques Perconte, Margit Lukacs en Persijn Broersen toveren de grote ruimte van Artphy om tot een multimediaal spektakel!

Rise and fall

Jan Robert Leegte – een mooie plek om de golf te ervaren!

Westerwoldezon

Jacques Perconte – Westerwoldezon

Landscapes

Evan Roth – landscapes

Phantom Barks – Margrit Lukacs en Persijn Broersen